Algemene en manuele kinesitherapie​

Met algemene kinesitherapie wordt vooral bedoelt dat je bij ons in goede handen bent voor klachten zoals nekpijn, rugpijn of bijvoorbeeld na operatie van je knie. Kinesitherapie bestaat uit een mix van onderzoek en behandeling.

 

Tijdens het onderzoek bij uw eerste behandeling gaan we iets dieper in op hoe en wanneer de klachten zijn ontstaan. Door een informerend gesprek, aangevuld met een kinesitherapeutisch onderzoek proberen we de onderliggende oorzaak te achterhalen.


Wanneer we weten waardoor jouw klachten ontstaan zijn, gebruikt de kine manuele technieken zoals mobilisaties en manipulaties om de beweeglijkheid in uw lichaam te herstellen. In samenspraak met uw kinesist wordt er dan een oefenschema opgestart, opdat de klachten zich niet blijven voordoen. Deze oefeningen worden eerst geoefend binnen de kinepraktijk, zodat je ze later thuis juist kan blijven uitvoeren.


Indien u niet in staat bent om tot de kinepraktijk te komen, kunnen wij een huisbezoek komen doen. Wij komen dan bij u thuis om samen te oefenen of bepaalde behandelingen uit te voeren.