Dry needling

Dry-needling is een relatief nieuwe behandelvorm die gebruikt maakt van naaldjes om triggerpunten aan te prikken in een spier. Triggerpunten wordt het best vertaald als spierknopen. Door deze aan te prikken ontstaat er een chemische reactie en een lokaal verhoogde doorbloeding, waardoor de spier achteraf beter ontspant en geneest. De pijn die triggerpoint uitlokken noemt met ook wel eens myofasciale pijn.

Deze triggerpoints kunnen ontstaan door allerlei redenen (een trauma, een blessure, een overbelasting, …), maar kunnen ook aanwezig zijn zonder klachten. Triggerpoints kunnen uitstralende pijn geven, zoals bijvoorbeeld spanningshoofdpijn. De locatie van de pijn komt op dat moment niet overeen met de plaats waar de oorzaak zit.

 

Enkele veel voorkomende problemen waarbij dry needling kan helpen zijn: nekpijn (met spanningshoofdpijn), gespannen bilspieren (met uitstraling aan de zijkant van je been), tenniselleboog, na een spierverrekking, …

 

Lars en David zijn beiden myofasciaal therapeuten. Dit wil zeggen dat wij de volledige opleidingen dry needling (4 trajecten) hebben gevolgd en het examen met succes afgelegd.